Træningshøjskolen

På Træningshøjskolen arbejder vi med at øge din funktionsevne, så du kan blive helt eller delvist uafhængig af kommunal hjælp.

Træningshøjskolen henvender sig til borgere i Randers Kommune, som enten modtager eller er berettiget til kommunal hjælp, og som vurderes til at kunne have et betydeligt udbytte af et kortere intensivt træningsophold. Et ophold på Træningshøjskolen skal forbedre mulighederne for, at du kan leve en selvstændig og meningsfuld tilværelse og blive mere uafhængig af kommunal hjælp.

Opholdets længde bestemmes individuelt og er afhængig af den enkelte kursists mål og rehabiliteringsforløb. Målene opnås gennem samarbejde mellem kursisten og personalet samt deltagelse i daglige aktiviteter såsom madlavning, oprydning, rengøring og personlig hygiejne. Rehabiliteringsforløbet kan også bestå af styrke- og udholdenhedstræning, træning i bassin og gåture udenfor.

Personalet er social- og sundhedsassistenter og ergo- og fysioterapeuter. Derudover samarbejder Træningshøjskolen blandt andet med kursistens egen læge, pårørende, hjemmeplejen, hjemmesygeplejen, aktivitetspersonale og ernæringsspecialister.

Du skal selv sørge for transporten til og fra Træningshøjskolen. Hvis du har problemer med dette, kan du kontakte Træningshøjskolen.

Boligforholdene

Træningshøjskolen ligger på Åbakken og består af 10 lejligheder med eget bad og toilet, tekøkken og opholdsrum. Kursisten bor på Træningshøjskolen og er motiveret for at gennemgå et udviklende forløb og deltage i det sociale samvær, som er inspireret af højskoletanken.

Alle lejligheder ligger ud til et stort fællesrum, hvor dagens måltider nydes sammen med de andre kursister og personale.

Du skal medbringe tøj, fornuftigt fodtøj, badetøj, medicin, toiletartikler og egne hjælpemidler.

Håndklæde og linned stilles til rådighed.

Rygning indenfor og dyr er ikke tilladt.

Video med AlterG

Videoen viser en kursist fra Træningshøjskolen i træningsredskabet AlterG. Brugen af AlterG har betydet, at kursisten har kunnet starte træning af gangfunktionen tidligere end ellers.

På Træningshøjskolen er der mange kursister, der har glæde af træning i AlterG efter bl.a. operationer i hofte- og ankelled.